Čiščenje parketa ProVital

ProVital predstavlja površino iz naravnih, rastlinskih surovin v svilnato mat zgledu z odprtimi porami.

Gre za dvostopenjski sistem, ki ga sestavljata olje ProVital (nanese se tovarniško, lahko pa tudi na mestu vgradnje) in loščilo ProVital.

Prva nega – ProVital Finish

Sredstvo Finish se nanese neposredno po polaganju tal, in sicer na tovarniško fino obdelano površino ProVital, oz. po nanosu in posušiti olja ProVital na surove površine. Nanašanje ProVital Finish je obvezno predpisano oz proizvajalca, in mora biti izvedeno z strani strokovne osebe, strojno, po priloženih navodilih. V nasprotnem primeru garancija za površine z napakami ni možno!

Nega – loščilo ProVital Polish

Transparentno loščilo ProVital Polish se uporablja pri redni negi površin ProVital. Pomembni sestavni deli loščila, kot so pomarančno olje in različne naravne smole in voske, ponovno osvežijo utrujena parketna tla/stopnice. Pred uporabo loščila je potrebno tla v okviru rednega čiščenja obdelati s čistilom ProVital Cleaner in jih dobro osušiti. Nato sledi zelo tanek nanos loščila ProVital Polish, na m2 naj se nanese le 6ml loščila (to ustreza približno eni čajni žlički). Loščilo porazdelite in spolirajte z bombažno krpo, zvitkom ali podobnim delovnim pripomočkom (možno je tudi poliranje s strojem za poliranje in s klobučevinasto blazinico). Če se pojavijo lise, to pomeni, da ste nanesli preveliko količino loščila! Pogostnost vzdrževanja z negovalnim sredstvom Polish, je 1-4krat letno, oziroma vsakih 4- 6 mesecev. Odvisno od uporabe oz. obrabe površin (če je videz površine npr. v »mat« ali obrabljen izgledu), oziroma v javnim področju, se negovalno sredstvo lahko uporablja tudi večkrat.

Čiščenje površin ProVital

Za čiščenje uporabljamo čistilo ProVital Cleaner na vodni osnovi, brez topil, je visok koncentrirano, biološko razgradljivo nevtralno (pH nevtralno) čistilo, izdelano iz naravnih surovin, kot so na primer indijski pralni oreški in tensidi iz sladkorja. Po potrebi se čistilo uporablja na naslednji način:
• Redno čiščenje : prib. 100ml na 10l vode za 100m2
• Temeljito čiščenje:1-2l na 10l vode na 100m2

Pri rednem čiščenju nanesite čistilo z ustreznim navlaženim delovnim pripomočkom (npr. čistilno metle, bombažno krpo…), pri čemer površine na polivajte. Dele, ki so močneje umazani, lahko ročno dodatno obdelate z bombažno krpo. Pogostost rednega čiščenja:
• V privatnih prostorih pribl. 2-4 krat mesečno
• Na javnih mestih ali v sicer v močno obremenjenih prostorih tudi tedensko ali dnevno.

Temeljito obdelavo naj izvede strokovnjak v primeru, če se na tleh pojavijo grde plasti negovalnih sredstev ter močno sprijeta umazanija. Nato površino dodatno pomijte s čisto vodo ter tako odstranite ostanke čistila. Na koncu pustite, da se tla dobro posušijo ter izvedite prvo nego.

Pogostost temeljitega čiščenja:
• V privatnih prostorih 1-2 krat v roku 24 mesecev
• Na javnih mestih ali v močno obremenjenih prostorih se lahko temeljito čiščenje izvede tudi enkrat v 6mesecih ali pogosteje.