Čiščenje parketa ProActive

ProActiv je površina s končnimi nanosom olja, izdelanega na osnovi rastlinskih naravnih olj, ki parketu/ stopnicam podarijo mat, naravni izgled por.

Nega – loščilo ProActive Polish

Loščilo ProActive, izdelano na vodni osnovi, je posebej razvit proizvod nego tal, ki temelji na naravnih, obnovljivih surovinah. Nudi idealno in enostavno nego, ki pri površini ProActive ne vpliva na izgled odprtimi porami. Poleg tega je plast negovalnega sredstva dlje časa obstojna in zmanjša nastajanje sledi, ki jih puščajo podplati čevljev. Loščilo uporabljajte kot čistilno nego in ga pred nanosom razredčite v vodi. Na 10litrov vode dodajte 100-200ml loščila ProActive Polish za 100m2 ter ga z navlaženo čistilno metlo enakomerno nanesite. Pomembno je, da ga nanesete v majhnih količinah in enakomerno. Prekomerne količine loščila ProActive Polish ali luže je potrebno nujno odstraniti, s čimer se izogibajte nastajanju lis. Način in pogostost te vrste nege sta odvisna od načina uporabe prostora. V običajnih razmerah zadošča, da to vrsto nege z loščilom izvajate vsakih 6-10tednov.

Čiščenje površin ProActive

Čiščenje – čistilo ProActive Polish
Prva nega ni potrebna. Za čiščenje se uporablja pH nevtralno čistilo ProActive Cleaner, ki ščiti material. Čistilo ProActive Cleaner je poseben čistilni koncentrat, ki se uporablja na naslednji način: • Redno čiščenje: približno 100ml na 10l vode za 100m2
Pri rednem čiščenju se odstranijo tudi umazane in neprivlačne plasti negovalnega loščila Proactive Polish. Čistilo nanesite z navlaženim delovnim pripomočkom (npr. čistilna metla, bombažna krpa…), pri čemer površine ne smete polivat. Dele, ki so močneje umazani, lahko dodatno ročno obdelate z bombažno krpo ali fino spužvo.

Pogostost rednega čiščenja:
• V privatnih prostorih 2-4krat mesečno
• Na javnih mestih ali v sicer zelo obremenjenih prostorih tudi tedensko ali dnevno Temeljita obdelava v smislu strojnega čiščenja, ki ga izvede strokovnjak, ni potrebna. Če se na površini nabere predebela plast, jo lahko pri rednem čiščenju odstranite tudi s krtačo z držalom ali s krtačo za tla.