Tekstilne talne obloge

TEKSTILNA TALNA OBLOGA je zaradi svoje strukture zagotovo tip talne obloge, ki se najbolj približa posameznikovemu okusu in željam. Sistem tekstilnih vlaken, povezanih v zanke, le-te pa povezane v podlago, daje s svojo barvitostjo, gostoto, debelino vsaki kolekciji edinstven izgled in občutek. Tekstilna talna obloga je dobro zvočno izolativna in udobna. Na prvi pogled delujejo tekstilne talne obloge enakovredno, vendar je kakovost odvisna od izbrane preje (volna, polipropilen, poliamid, akril, svila, bombaž, lan, sisal, kokos, juta), podlage (filc, juta, bitumen, guma, PVC) in gostote tkanja. Kakovostne tekstilne talne obloge imajo vlakna globinsko barvana, barve so obstojne na svetlobi in odporne proti obrabi ter odvajajo statično elektriko. Tekstilna talna obloga je dimenzijsko stabilna in primerna za tla s talnim gretjem. Vlakna so trajno elastična in se tudi po večletni uporabi ne poležejo.

Pri tkanih (tufting) tekstilnih talnih oblogah so zanke lahko strižene (velur) ali zaprte (bukle). Nekatere kolekcije kombinirajo obe vrsti izgleda, tkanje pa je lahko eno- ali večnivojsko, tako talna obloga dobi še tretjo dimenzijo (3D). Tehnologija tkanja omogoča enobarven izgled ali pa vzorčenje tako večbarvnih črtastih kot ponavljajočih se vzorcev, vzorec pa se lahko na površino tudi natisne. Navadno so na voljo v rolah, širine 4 ali 5 m, in ploščah velikosti 50 x 50 cm.

Iglane (needlepunch) tekstilne talne obloge so bolj kompaktne in robustne, tanjše ter bolj vzdržljive. Sintetična tekstilna vlakna se s pomočjo pritiska stisnejo na tekstilno podlago. Večina kolekcij je na voljo v debelinah med 4,0 in 6,0 mm, v roli, širine 2 m, nekatere so tudi v ploščah 50 x 50 cm.

Flotex

Trpežna, praktična in privlačna talna obloga. Če potrebujete trdo talno oblogo ali razmišljate o uporabi tekstilne talne obloge, obstaja lahko še mnogo boljša rešitev! Za površine, kjer sta trajnost in čistoča ravno tako pomembni kot izgled, je Flotex najboljša izbira. Flotex ni niti PVC, niti tekstilna talna obloga. Ima prednost tako pred trdno talno oblogo kakor pred preprogo. flotex je popolnoma vodotesen in zelo trpežen, tako da se ga lahko čisti z uporabo istih strojev kot pri trdnih talnih površinah.