Masivni parket

MASIVNI PARKET je naložba za več generacij, saj je zaradi večje debeline primeren za večkratno brušenje – obnavljanje. Domu da pridih narave. Gotovi masivni parketi so različnih dimenzij. Dolžine se gibljejo med 400 in 1500 mm, širine od 82 do 150 mm in debeline od 18 do 20 mm. Parket je potrebno po celotni površini lepiti na tla. Vsi parketi so že brušeni in imajo končno obdelano površino. So lakirani ali oljeni, nekateri pa celo predhodno krtačeni ali ročno skobljani. Poševno odrezani robovi desk dodatno poudarijo že tako izrazito živo lesno strukturo. Tehnični podatki dimenzije desk: različne talno ogrevanje: neprimeren polaganje: polnopovršinsko lepljenje na tla življenjska doba: možnost večkratnega obnavljanja

Tehno oz. kant parket

Tehno oz. kant parket je masivni parket modernega videza, sestavljen iz 8-milimetrskih lamel lamelnega parketa, bočno zloženega v vez 160 x 320 mm, debeline 23 mm, vez je zlepljen z lepilnim trakom. Zaradi svoje velike vzdržljivosti je primeren za stanovanjske in poslovne prostore. Ozke deščice zagotavljajo visoko dimenzijsko stabilnost in odpornost na obrabo.

Več ...

Klasični parket

Klasični parket je masivni parket, debeline 15 ali 21 mm, različnih širin in dolžin. Uporaba te vrste parketa sega daleč v preteklost, saj je stoletja veljal za edino obliko parketa. Z izborom desk večjih dimenzij lahko pričarate tako imenovane »kmečke pode«, polagate ga lahko v »ribjo kost« ali klasično v linijo z zamikom.

Več ...

Ladijski pod

Ladijski pod spada med tradicionalne talne obloge. Zanj je značilen lesen pod iz smreke, jelke in hrasta. Z razvojem na področju talnih polog se tudi ladijski pod ter drugi leseni podi obdelujejo z visoko tehnologijo. Neobdelan lesen pod je potrebno zaščititi, uporabite lahko ustreno olje za parket. Z izbrano obdelavo površine, ki jo lahko izberemo za svoj ladijski pod, ustvarimo različne videze.

Več ...

Lam parket

Lam parket je izpeljanka iz klasičnega parketa. Je masiven parket, debeline 10 mm, širine 50/60 mm ter dolžine 250/350 mm, in položen nudi izgled klasičnega parketa. Po navadi je brez peresa in utora in se ga ob montaži stikoma lepi na podlago ter kasneje obdeluje površino. Kot večina parketov je tudi ta obnovljiv.

Več ...

Lamelni parket

Lamelni parketi so masivni parketi, debeline 8 mm, sestavljeni iz manjših deščic. Osnovni izgled so kvadrati 160 x 160 mm, postavljeni v šahovsko polje. Ta oblika nam je najbolj poznana. Sestav deščic je lahko različen, npr. »angleški vez«, »staronemški vez«, deščice so lahko v liniji – »kant parket«,…

Več ...